Nefunkční rádio a Blue and Me

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
RadekBravo1
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 30 říj 2017, 11:59

Nefunkční rádio a Blue and Me

Příspěvek od RadekBravo1 »

Ahoj všem Fiaťákům. Abych nastínil problém který se mi nedávno stal. S autem jsem byl u kamaráda který mi slíbil, že mi pomůže s vyndáním rádia protože nefungovalo lazení stanic (CD fungují). Abych to trochu zkrátil, rádio se nám nejdříve nedařilo vyndat takže se rozhodl dostat se k němu zboku od sedadla spolujezdce kde odmontovaval postupně nejdříve různé plastíky ale i modul Blue and Me u kterého vypojil ten modrý napájecí kabel.
Konec příběhu je, že

1) rádio je funkční - bylo nakonec přeci jen vytaženo (byly zkřížené plíšky které u něj normálně fungují jako zámečky a drží ho na místě) a bylo vyzkoušeno v jeho Bravu (stanice šly u něj naladit), takže problém bude asi někde na cestě kabel od antény + anténa.

2) Když jsem pak auto nastartoval, přestalo mi fungovat USB pro připojení Blue and ME + začal poblikávat stav celkových ujetých KM. Ještě podotknu, že Blue and Me mám i s navigací. Blue and Me mě docela mrzí, používal jsem ho hlavně na telefonování s hlasitým poslechem přes Bluetooth.

Zkoušel jsem hledat nějaké diskuze a dočetl jsem se o odpojení a zapojení baterie. Zkoušel jsem včera, bezvýsledně. Stav km pořád bliká a USB port nefunguje. Je možné, že by byl nějak jen odpojený nebo povytažený kabel? Zezadu té jednotky jsou dva kabely ale ty jsme ani nevytahovali, jen ten modrý který by měl být napájecí a ten jsme zase zpátky zapojili.

Dotaz: Nevíte jestli zajet kvůli tomu problíému s rádiem do autorizovaného servisu když chci zároveň vyřešit i problém s Blue and Me? Nebo si s tím poradí i někdo z neautorizovaných servisů? Máte někdo podobnou zkušenost s tímto problémem? Díky všem za případné odpovědi
ObrázekObrázek
Reklama
 

little_boy
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 280
Registrován: 11 pro 2015, 15:47

Re: Nefunkční rádio a Blue and Me

Příspěvek od little_boy »

Nejak vyrazne zlepsili funkcnost B&M, jinak si neumim vysvetlit ze s tim nekdo muze byt spokojeny :) Idealni prilezitost to hodit do kose a usetrene penize za servis pouzit na nakup android radia - vsechno to zvladne taky a lepe a hromada funkci navic :)
RadekBravo1
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 30 říj 2017, 11:59

Re: Nefunkční rádio a Blue and Me

Příspěvek od RadekBravo1 »

Četl jsem o tom nějaká vlákna tady. Ale sám si do nákupu toho moc netroufám a ani ne moc do instalace. Zvládne to zapojit i méně technický typ? :-) Máš nějaké odzkoušené? Problém je, že ta anténa bude špatná, takže tu budu muset asi řešit stejně a doufám, že to nebude kabeláží k anténě...
Uživatelský avatar
Picko
Fiaťák
Příspěvky: 95
Registrován: 14 črc 2013, 20:49
Bydliště: RS

Re: Nefunkční rádio a Blue and Me

Příspěvek od Picko »

Pocitadlo KM ti zacne preblikavat v pripade, ze zasiahnes do elektroniky auta. Ja som na jar menil RJ airbagov, a tiez mi to preblikava.
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“