Nová CROMA 2 - strata výkonu motora :-(

Moderátor: peta.smolik

Vladka1
Znalec

Re: Nová CROMA 2 - strata výkonu motora :-(

Příspěvek od Vladka1 »

Přesně naopak, EGR má být otevřený v nízkých otáčkách, zavírá se při těch ca 2-2,5k. Ta zatuhlá tyčka = neotevře = zavřený stav.
Proto motor táhne až od vyšších otáček - v nižších je málo vzduchu protože EGR má být otevřený ale není. ECU to nemá jak zjistit, tak ani nevyskočí žádná chyba.
Tj, po zaslepení by nebyla žádná změna.
Zkontroluj tyčku od solenoidu do mechanický části jestli chodí lehce, pokud se nevrací tak viz návod.
Reklama

Mirrda
Začátečník

Příspěvek od Mirrda »

Poprosím ještě jeden dotaz. Zkoušel jsem i přes diagnostiku funkčnost a pístek se pohyboval. Jinak určitě můžu vyzkoušet rozebrat, akorát nemám tu měděnou pastu.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Myslíš solenoid odpojenej od ventilu a pístek je ta tyčka ven který hýbe s ventilem?
Může to být polohou a v jiný se to nezasune, nebo diagnostikou jsi dělal zavřít - otevřít tj. rychle a při provozu se to hýbe pomaleji a seká se..
Může být i seklá mechanická část EGR, obzvlášť jestli vypadá jako tady na tý první fotce :mrgreen:
Na dálku ale věštění z koule a jen obecné rady.
Měď nutná není, jen to pak vydrží chodit dýl.. já to čistil při nějakých 150kkm a od tý doby klid.. Projev před byl to co popisuješ, do 2k chcíplý jak motor bez turba a od 2k jelo normálně, bylo to na JTD 1,9 8V 63 kW, chyby žádný.
Mirrda
Začátečník

Příspěvek od Mirrda »

Měl jsem egr odpojený a přes diagnostiku zkoušel funkci pohyblivé části jen dělalo pohyb trochu nahoru a zavřelo se. Takže vytáhnout egr, odšroubovat ty šroubky na černém tělese a do osy toho černého tělesa navrtat dírku a pokusit se vyklepnout. Říkám to Teda dobře? Nerad bych něco pokazil. S lesčím si snažím poradit sám, ale zničit je jednoduché. Moc děkuji za pomoc.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Jen odpojit černý solenoid od mechanický části EGR (4 šrouby), celý EGR vyndavat nemusíš.
Na solenoidu zkontrolovat jestli tyčka z něj chodí volně. Pokud jde ztuha tak vrtnout dírku a celý vnitřek tyčkou vyrazit. Vyčistit, tyčku + průchod zaleštit jemným šmirglem. Po složení dírku ucpat (stačí silikon - je to jen proti prachu)
Pokud ta tyčka chodí volně, tak hledat dál/jinde - může se to sekat v mechanický části EGR tak pak jít nejdřív po tom..
Vrtat přesně do středu a max. ca 6mm vrták - po rozebrání uvidíš proč.. Já to vrtal 3mm vrtákem.
Nic složitýho...
Pak sem můžeš napsat výsledek...
Mirrda
Začátečník

Příspěvek od Mirrda »

Děkuji, zítra se na to mrknu.
Odpovědět

Zpět na „Croma“