Byl jsem okraden???

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
trubista
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 08 dub 2007, 12:39

Byl jsem okraden???

Příspěvek od trubista »

Nechal jsem si v servisu dát do kupy Fiat Uno 1.0 - kompletni oprava rucni brzdy, novy spalky na predni brzdy, výměna brzdový kapaliny a zdvih brzdovýho pedálu!!!

Prijde mi to za 7150Kč docela hodně...

Prosím je to za to odpovídající ???
Reklama
 

lacin
Znalec
Příspěvky: 991
Registrován: 05 lis 2005, 13:04
Bydliště: taky JM

Příspěvek od lacin »

Pokud opravdu delali to, co pises, tak te okradli. Kdyz to tak spocitam, tak na rucce je jedno lanko, pak kladka s druhym kratsim lankem. To delsi lanko je drazsi, to stoji snad petibabu, kladka je vetsinou ok, staci promaznout. U bubnovych brzd na unu zahnije skoro vzdycky ovladani rucky, ktery je umisteny pod bubnem, to staci akorat vyndat ven a rozhybat a vse funguje jak ma. Takze rucka v materialu 500 (samozrejme pouze v pripade, ze to lanko menili). Casove je to tak na dve hodinky, ale neni to prace, kterou by nezvladla ani spatne cvicena opice.

Predni desky napr. tvrdsi smes Ferodo stoji na Uno kolem tisicovky. A to uz sou sakra dobry desky. Ale Bendixy stoji petikilo a sou taky dobry. Pokud davali novy desky, museli bud menit, nebo stacet kotouce. Stazeni kotoucu je kolem dvou stovek. Casova narocnost vymeny desek je pul hodka, stazeni kotoucu ma soustruznik za dvacet minut. Brzdovka od Velvany DOT4 stoji stopadesat korun. A zdvih brzdovyho pedalu sem nikdy neresil... :-D

Takze vysledek: prace cca 3 hodinky, nebudme svine, dejme jim pet hodin prace. Material kdyz by byl hoodne drahej, tak 2 tisice. Ve fiatu maji 600 na hodinu, coz je 3000 Kc + 2000 material. Takze tak. Docela jsem zaokrouhloval nahoru a premrstoval. Sak mas fakturu, tak se na ni mrkni, co ti uctovali a zakolik.
Hustokrutost
Odpovědět

Zpět na „Uno“