HELP - Prokluzování spojky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
HELP - Prokluzování spojky
Zdravim, mam problém s prokluzováním spojky. PUNTO 1,9JTD někdy to dělá víc, někdy míň, někdy vůbec. Nevíte v čem je problém?

- Reklama
Spojka.
Je nekolik moznosti
- opotrebeni
- spatny pritlak pritlacneho kotouce
(- zaolejovane oblozeni spojky )
- prehrati spojky, ztvrdnuti oblozeni.
- chybna vule spojkoveho pedalu.
V kazdem pripade ma byt pedal spojky priblizne ve stejne vysi jako pedal brzdy. Jinak uvadi se draha mezi plne seslapnutym pedalem a uvolnenym asi 140 +- 5 mm.
Ja bych si asi zjistil, kolik mam na ni najeto a pravdepodobne ji vymenil celou.

- opotrebeni
- spatny pritlak pritlacneho kotouce
(- zaolejovane oblozeni spojky )
- prehrati spojky, ztvrdnuti oblozeni.
- chybna vule spojkoveho pedalu.
V kazdem pripade ma byt pedal spojky priblizne ve stejne vysi jako pedal brzdy. Jinak uvadi se draha mezi plne seslapnutym pedalem a uvolnenym asi 140 +- 5 mm.
Ja bych si asi zjistil, kolik mam na ni najeto a pravdepodobne ji vymenil celou.

Vasek

Da se nejak spolehlive poznat jestli spojka prokluzuje? Mam totiz podezreni.....Jde to poznat nejvice na 4ku - auto nekdy vubec nereaguje ani kdyz dam pedal az na podlahu   proste vesele jede konstantni rychlosti
 proste vesele jede konstantni rychlosti   Nemam otackomer ,ale podle zvuku to vypada OK.Pri laickem testu do kopce pri 20km/h - 3jka jenom v nizkych otackach a zadne vnimani prokluzu
 Nemam otackomer ,ale podle zvuku to vypada OK.Pri laickem testu do kopce pri 20km/h - 3jka jenom v nizkych otackach a zadne vnimani prokluzu   Nejak me to nejde do hlavy - nekdy to jede normalne (az se divim jaky mam letadlo
 Nejak me to nejde do hlavy - nekdy to jede normalne (az se divim jaky mam letadlo  ) a nekdy dam 4ku a hotovka....posledni dobou sem si vsiml ,ze pri razeni jakoby v pedalu neco "chrastilo" ale zase zabira uz dole....ovsem muze byt utazena....
 ) a nekdy dam 4ku a hotovka....posledni dobou sem si vsiml ,ze pri razeni jakoby v pedalu neco "chrastilo" ale zase zabira uz dole....ovsem muze byt utazena....

proste vesele jede konstantni rychlosti
 proste vesele jede konstantni rychlosti   Nemam otackomer ,ale podle zvuku to vypada OK.Pri laickem testu do kopce pri 20km/h - 3jka jenom v nizkych otackach a zadne vnimani prokluzu
 Nemam otackomer ,ale podle zvuku to vypada OK.Pri laickem testu do kopce pri 20km/h - 3jka jenom v nizkych otackach a zadne vnimani prokluzu   Nejak me to nejde do hlavy - nekdy to jede normalne (az se divim jaky mam letadlo
 Nejak me to nejde do hlavy - nekdy to jede normalne (az se divim jaky mam letadlo  ) a nekdy dam 4ku a hotovka....posledni dobou sem si vsiml ,ze pri razeni jakoby v pedalu neco "chrastilo" ale zase zabira uz dole....ovsem muze byt utazena....
 ) a nekdy dam 4ku a hotovka....posledni dobou sem si vsiml ,ze pri razeni jakoby v pedalu neco "chrastilo" ale zase zabira uz dole....ovsem muze byt utazena.... ........
 ........