takze moj nazor klima len zo zavodu

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
A jakým způsobem se klima dezinfikuje? Jde to doma nebo se musí do servisu? 1,2 16v ELX 1998lacin píše:A nemas tam nachcano od psa???Jill píše:Klima mi chladi prijemne, jen dycky kdyz ji vypnu, tak to do vnitr zacne foukat sileny smrad.....jako "nachcane od psa" nevite nekdo cim to? MkI 63 Kw. Klimu jsem na jaro desinfikoval a stejne to smrdi kdyz ji vypnu....Musis to prodesinfikovat nekolikrat, de o to, kdo to pred tebou kdy delal...
Nooo, ja jsem si koupil takovy spesl sprej, ten nafikas pod pylovy filtr a melo by to byt hotovo..... No prede mnou to talian asi nedelal, tak budu opakovat...snad odtud ty pri chcanky dostanuskriz píše:A jakým způsobem se klima dezinfikuje? Jde to doma nebo se musí do servisu? 1,2 16v ELX 1998lacin píše:A nemas tam nachcano od psa???Jill píše:Klima mi chladi prijemne, jen dycky kdyz ji vypnu, tak to do vnitr zacne foukat sileny smrad.....jako "nachcane od psa" nevite nekdo cim to? MkI 63 Kw. Klimu jsem na jaro desinfikoval a stejne to smrdi kdyz ji vypnu....Musis to prodesinfikovat nekolikrat, de o to, kdo to pred tebou kdy delal...
No, já jezdím obvykle trasy 5-20km, mám ofuky oken, takže to až tak moc nehlučí při jízdě do 90km/h, a mám čerstvý vzduch. Ventilátor ani nezapínám. Na trati Pha-Zlín, kterou jezdíš ty, bych klimu už 100% ocenil, ale jak říkám, taková trať je mimo filosofii modelu Punto. Pokud bych věděl, že takovou trať budu jezdit častěji, prodávám okamžitě Punto a kupuji třeba Stilo. Taky jsem si jistý, že ta spotřeba naroste o víc, jak o 0.2l - to snad platí pro dálnici, ale určitě ne pro město.Jill píše:Absolutni nesouhlas. Pri koupe Punta jsem chtel jedine s klimou a nelituji, pokazde kdyz vyjedu, treba i jen na 10 minut po meste tak se jen utvrzuji v tom, ze jsem udelal dobre. A to nemluvim o cestach Pha - Zlin bez klimy bych ani nevyjel pri techto teplotach. Kdo jednou zkusi auto s klimou, tak nechce jinak!! Argumenty typu...dyt si stahni okynko, jsou celkem mimo a spotreba benzinu mi na 100 dela 0,2l a to za nepropocene trencle urcite stoji!!
Tim nechci rikat, ze auto bez klimy je spatne to ne, ale s klimou by bylo lepsi
Na autokelly.cz mají chladiče vody na punto s klimatizací za 2081 s DPH - funglovky.Hladič klimatizace je zvlášť ke koupi. Třeba ti to trochu pomůže, sou tam i rozměry.vejvy.f píše:Zdar. Mohl by mi někdo z Vás vyfotit, jak vypadá chladič u punta s klimatizací, jde mi o to, jestli je jiný, než u punta bez klimošky. Nebo jestli je stejný, a chladič(kondenzátor) klimi je jen nějak k němu přidělaný.
Koupil jsem totiž PUNTO s klimou, jenže je bouraný na předek. Motor byl vyndaný a daný do kufru. Chladič atd. nemám, tak abych věděl co přesně mám shánět.
Jinak je to 1,7TD, ale klimi budou stejný i v benzínech.
Prosím o ty fotky na: ok1nfa@seznam.cz
![]()
Moc, moc díííík!! Honza
Tak to není problému fiatu, to je problém všeobecně u všech. Spoje hadic, chladič ... to je ohraná písnička. Zejména pokud bylo auto bourané na předek, tak to mohl odnést chladič (nemusí být pokrčený, stačí aby se při havárii "vratně" zkroutil - prohnul). Pro únik plynu to stačí ...jirka píše:od fiatu klimu nikdy, po 7 letech je na vyhození!! Jak marea, tak punto, vždycky to prý uteče přes chladič. Cena chladiče je skoro třetina auta, takže už si v autě vozím klimu jako težítko
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |