brzdy - přední

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
BĚLAŠKA Břetislav
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: 06 pro 2005, 14:24
Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm

brzdy - přední

Příspěvek od BĚLAŠKA Břetislav »

Zdravím všechny majitele Pália. Potřebuji poradit ohledně brzd. Nedávno jsem si nechal vyměnit přední kotouče a obložení. Chvilku byl klid, ale najednou se pravé přední kolo začalo zahřívat - nedala se udržet ruka. Znovu se vše rozdělalo, vyčistilo, chvilku se zdálo v pohodě, ale znovu se začalo kolo zahřívat (pořád se jedná o pravé přední, ostatní se nezahřívají). Postup se opakoval, ale pro jistotu se vyměnila ještě brzdová hadička. Po tomto zásahu se zdálo vše v pořádku, jenže pak se přezouvaly gumy a problém byl opět na světě (to bylo na velikonoce). Znovu se vše rozdělalo, vyčistilo a znovu to nepomohlo. Už si s tím nevíme rady. Pokud Vás někoho něco napadne, proč to dělá a jak to odstranit, budu moc vděčen. Díky za pomoc.
Reklama
 

bigben.m
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 383
Registrován: 27 lis 2006, 07:54

Re: brzdy - přední

Příspěvek od bigben.m »

Jestli ti to pomůže-tak já to dělám tak , že plochy po kterých jedou destičky čistím pilníkem a potom přejedu tužkou(grafit) a destičky přepiluji tak aby měly ve třmenech trochu vůli - teplem při brzdění se roztahnou a pak se mohou vzpříčit a nevrátí se-proto ta vůle.
Uživatelský avatar
mad mike
Všeználek
Příspěvky: 1872
Registrován: 20 říj 2008, 18:33
Bydliště: Olomouc

Re: brzdy - přední

Příspěvek od mad mike »

ve většině případů, tenhle problém způsobují gumové hadičky. pokud byla vyměněna, tak bych zkusil pořádně to odvzdušnit.a když by to nepomohlo tak kontrola čepů třmene, jestli chodí lehce a mrknul bych píst a gumičky jestli tam někde není rez( rozebrat třmen a opatrně šlapáním brzdy vysunout píst ven)
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
vavo
Fiaťák
Příspěvky: 127
Registrován: 07 pro 2006, 08:38
Bydliště: Trnava

Re: brzdy - přední

Příspěvek od vavo »

ja som mal ten isty problem, dokonca tiez prave predne :mrgreen: Cca rok som pravidelne cistil trmen, sa menila hadicka ale po niekolkych mesiacoch (tyzdnoch) zase som mal vrele koleso.
pomohlo az uplne rozobratie trmenu, vycistenie piestiku a vymena vsetkych prachoviek a tesneni. Hlavne poriadne vycistit piestik, bolo tam trochu hrdze a asi drhol. Jazdim takto uz vyse roka a zatial je ok.
Palio Weekend, 1.2, 75k - minulost :) => Peugeot 307 1.6
Punto II, 1.2, 44 kW
TomasDP
Začátečník
Příspěvky: 46
Registrován: 05 říj 2007, 13:00

Re: brzdy - přední

Příspěvek od TomasDP »

Taky mně brzdily přední kola a pomohla až výměna hlavního brzdiče.Od té doby je to OK.
Odpovědět

Zpět na „Palio“