TYP - vyměna spojky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
- 
				syndy
TYP - vyměna spojky
prosim o radu jaka sada spojky na punto 1.2 60sx je nejlepsi a jestli je to slozite vymenit jestli by to svedl bracha celkem tomu rozumi za odpoved diky a jaka je asi cena

- Reklama
No dobry spojky sou Valeo. Problemy s nima nejsou. Nektery spojky sou dost lepivy a tak zabiraji dost tak nejak naraz. Nevim, jak to popsat. Ale Valeo je v pohode a za sadu, coz je pritlacak, lamela a lozisko, chcou cca 4200,- Kč. Kdyz mas znamy, tak se da aji o litr levneji. A vymena ani moc slozita neni, pokud mas zvedak, kterej ti zvedne auto. Ja kdyz delam spojku, tak me to trva zhruba od rana od 9ti do dvou odpoledne. A to este obedvam a nejak nekvaltuju. Ale mam zvedak a dobrej vercajk... 

Jeee, tak na TD sem to nedelal...  Ja su fireckar...
 Ja su fireckar...  Ale jama staci, je potreba si nadzvednout levy kolo, vytahnout poloosu, uvolnit vsechny uchyty prevodovky a povolit silentbloky na motoru, motor lehce podzvednout a natocit ho provodovkou smerem dolu. Potom prevodovku povolit a vytahnout. Tak to funguje na firecku. Samozrejme sem to dost zjednodusil... Ale principialne nejak takhle... Myslim si, ze na TD bude postup podobnej, ale slozitejsi...
 Ale jama staci, je potreba si nadzvednout levy kolo, vytahnout poloosu, uvolnit vsechny uchyty prevodovky a povolit silentbloky na motoru, motor lehce podzvednout a natocit ho provodovkou smerem dolu. Potom prevodovku povolit a vytahnout. Tak to funguje na firecku. Samozrejme sem to dost zjednodusil... Ale principialne nejak takhle... Myslim si, ze na TD bude postup podobnej, ale slozitejsi...

Ja su fireckar...
 Ja su fireckar...  Ale jama staci, je potreba si nadzvednout levy kolo, vytahnout poloosu, uvolnit vsechny uchyty prevodovky a povolit silentbloky na motoru, motor lehce podzvednout a natocit ho provodovkou smerem dolu. Potom prevodovku povolit a vytahnout. Tak to funguje na firecku. Samozrejme sem to dost zjednodusil... Ale principialne nejak takhle... Myslim si, ze na TD bude postup podobnej, ale slozitejsi...
 Ale jama staci, je potreba si nadzvednout levy kolo, vytahnout poloosu, uvolnit vsechny uchyty prevodovky a povolit silentbloky na motoru, motor lehce podzvednout a natocit ho provodovkou smerem dolu. Potom prevodovku povolit a vytahnout. Tak to funguje na firecku. Samozrejme sem to dost zjednodusil... Ale principialne nejak takhle... Myslim si, ze na TD bude postup podobnej, ale slozitejsi...- 
				poitromasoni
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
pritlacne lozisko pri studenem motoru?PiP píše:Vymieňal si spojku aj na Brave TD.Začína sa mi pri studenom motore po štarte hlásiť prítlačné ložisko.
Budem musieť prístúpiť k jeho výmene. A čo garáž s jamou.
Šlo by to.
Treba pri vyberaní prevodovky nydvýhnúť, alebo vyviazať motor.
Ďakujem za akúkoľvek radu.
fiat marea weekend 1.9TD 55kw

- 
				poitromasoni
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
- 
				poitromasoni
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
poitromasoni píše:mozna lanko ....Katy píše:me ne-e, akorat ted se mi zda, kdyz mackam spojku, jakoby v ni "krupalo".... jako v tom pedalu jakoby.... nevim cim to je. obcas to dela a obcas ne.
 a az se lanko utrhne tak nezaradim ?
 a az se lanko utrhne tak nezaradim ?  )))))
)))))a co mi teda poradis ? vymenit, bo nekde dotahnout... bo nevim co ... ?
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz

www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
- 
				poitromasoni
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
mozna to je neco jinyho nevim..jestli ti to dela pravidelne..kazde pate seslapnuti tak s tim zajed na dilnu..lanko stoji asi 300 kc..jestli to dela jednou za den tak jeste pockejKaty píše:poitromasoni píše:mozna lanko ....Katy píše:me ne-e, akorat ted se mi zda, kdyz mackam spojku, jakoby v ni "krupalo".... jako v tom pedalu jakoby.... nevim cim to je. obcas to dela a obcas ne.a az se lanko utrhne tak nezaradim ?
)))))
a co mi teda poradis ? vymenit, bo nekde dotahnout... bo nevim co ... ?
fiat marea weekend 1.9TD 55kw

diky za radu! spise to dela casteji nez mene...poitromasoni píše:mozna to je neco jinyho nevim..jestli ti to dela pravidelne..kazde pate seslapnuti tak s tim zajed na dilnu..lanko stoji asi 300 kc..jestli to dela jednou za den tak jeste pockejKaty píše:poitromasoni píše:mozna lanko ....a az se lanko utrhne tak nezaradim ?
)))))
a co mi teda poradis ? vymenit, bo nekde dotahnout... bo nevim co ... ?

my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz

www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Re: TYP - vyměna spojky
Chci si objednat novou spojkovou sadu a zjistil jsem, že třeba Valeo PREMIUM prodávají 3 typy a liší se rozměrama profilu náboje. Např v autokelly mají 2. Jak zjistím, jakou objednat. To můžu jedine změřit až když to rozeberu?

Re: TYP - vyměna spojky
Podívej se, jestli něco nevyčteš v E-peru, i šmudlové v Kelly by měli mít díly označené kódem OE (tj. kódem výrobce auta). Jinak je celkem jisté, že, pokud jsou někde dvě možnosti, v Auto Kelly ti vždy prodají nejdřív tu špatnou  

Punto 55S Mk I