Panda klíč dálka

Moderátor: peta.smolik

radek.s
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 419
Registrován: 02 zář 2007, 17:14
Bydliště: Praha

Re: Panda klíč dálka

Příspěvek od radek.s »

janak píše:Když stlačím jakékoli tlačítko na tom klíči, jen blikne ta červená dioda na něm, ale auto neudělá vůbec nic, ani směrovky, ani zvuk, nic. Jen s ním jde auto odemknout manuálně, nastartovat ale už ne. Jen se točí startér.

Ještě dotaz k tomu čipu, když by se koupil jiný fiaťácký (jestli to tedy takto jde???), stačil by v tom klíči vyměnit a nějak to přeprogramovat? Jde tohle udělat, aby to pak bylo funkční? Aby se případně nemusely měnit zámky a vše kolem toho.
Omlouvám se, jestli je to hloupé, ale nemám s tímto zkušenosti. Díky
Ono trochu komplikuje to, že to jsou vlastně dvě závady a jestli by jsi kvůli ceně oželela to dálkové ovládání a jde ti hlavně o to mít druhý funkční klíč k autu. Jsou totiž firmy, co se zabývají výrobou autoklíčů a umějí i naklonovat čip z toho funkčního klíče a ten nový čip vložit do nefunkčního klíče nebo ho dát do nového klíče. Pak by fungovaly oba klíče pro startování a do Fiatu by nebylo třeba jezdit, protože do auta se nemusí nic nahrávat. Ale nebylo by funkční to dálkové ovládání. Tam by bylo třeba zjistit, zda je závada v ovladači (klíči) nebo v přijímači dálkového ovládání v autě nebo je to potřeba jenom "skamarádit" a tohle ti zjistí jen v autorizovaným servisu pomocí diagnostiky. Možná by si při tom poradili i s nahráním čipu klíče do paměti auta, protože podle dostupných informací by servis měl umět klíče do auta nahrát, když se něco stane nebo se přiobjednávají další. Tak, že ta problematika je trochu složitější a chce se zeptat v nějakém, ale opravdu dobrém autorizovaném servisu, kde tě jenom neodbudou informací o nové sadě klíčů. Možná ti budou nabízet, že ti objednají celý nový klíč s dálkou, ale cena je vysoká, nevím přesně, někde jsem četl 4-5 tisíc, do toho bych asi nešel a dálkový oželel a nechal si udělat jen ten čip v klíčkárně nebo tamtéž celý nový klíč bez dálky, to nebude tak drahý.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Reklama
 

radek.s
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 419
Registrován: 02 zář 2007, 17:14
Bydliště: Praha

Re: Panda klíč dálka

Příspěvek od radek.s »

To je pravda, co píše Spirit, bez tý CODE karty s tím asi nepohnou, tak že dusit předchozího majitele nebo prohrabat všechny dokumenty k autu, jestli tam není někde založená, sou i lidi, co to maj strčený někde v autě a už o tom neví, tak prolízt i auto. Nebo se na dálku vyprdout.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
panaman1
Znalec
Příspěvky: 893
Registrován: 11 říj 2010, 20:09
Bydliště: ivanka pri dunaji

Re: Panda klíč dálka

Příspěvek od panaman1 »

nechodim do fiat servisu ale myslis ze by to nevedeli zistit podla karoserie samozrejme pokial je to tam povodne.... urcite su na to citacky co dokazu precitat kod. a potom ho iba nahodit... samozrejme netvrdim ze ho ma fiat:) ale najlacnejsie je urcite dorobit dialkove ovladanie centralu a startovat bude klucom co funguje...
janak
Fiaťák
Příspěvky: 83
Registrován: 10 zář 2011, 11:56

Re: Panda klíč dálka

Příspěvek od janak »

Děkuji všem za reakce, je super, že takováto fóra existují, kde se dá nejdřív poradit a pak konat. Díky.
Zatím se to snad hnulo, volal jsem do toho autobazaru a majitel volal původnímu majiteli Pandy a prý tu Code-kartu má, tak ji snad do konce týdne pošle.
Jinak zkusil jsem ještě před tímto zjištěním zkontaktovat Fiat servis a odpověděli mi toto:
"Zprovoznit je to možné pokud klíč patří k vozu a pokud není poškozený. Je potřeba vystavit kodovací kartu ta stojí cca 1200,- + kodování 400,-Kč."
Tak ještě uvidíme, co se případně podaří.
Díky J.
Odpovědět

Zpět na „Panda“