kupa Brava

Moderátor: peta.smolik

rexis
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 01 črc 2014, 20:39

Re: kupa Brava

Příspěvek od rexis »

dovazet...kdyz uz si to nakousnul.
O dovozu jsem taky uvazoval (Nemecko, mozna i Italie) ale zase nevim jestli se vyplati nechat si dovest auto za 130k (v Nemecku treba za 120k) dat 20 00 za dovoz. Al eje pravda, ze vyber je o dost vetsi. Ale zase nevim jetli ten risk, ze mi ho pak pri prvnim vjeti do ciziny zabavi jako kradene, stoji za to :)
Reklama
 

Uživatelský avatar
judr
Začátečník
Příspěvky: 33
Registrován: 05 lis 2012, 11:37
Bydliště: SR

Re: kupa Brava

Příspěvek od judr »

Zdravím páni, dnes som sa bol pozrieť na jedno bravo.
Išlo o 1.4 16v 66kw, rok v.08, s nájazdom 160 tis. km.
Auto po prvej majiteľke, kupované v sr, servisované, nová spojka, rozvody, brzdy.
Auto vyzeralo byť starané, servisované vo fiate zo začiatku.
No ale po naštartovaní začali kolísať otáčky a samé to po pár sekundách zdochlo. Mala zapnutú klímu, ja som si to na tom displeji proste nevšimol. Tak som pustil za volant slečnu, ..tiež skapalo.pričom išli z motor. časti okrem "priduseného" zvuku motora aj také cvakavé zvuky. Tak sa otvorila kapota, a že to cvaká tá klíma. Tak 3. pokus s vypatou klímou už naskočilo v poriadku. Zviezol som sa. Výkonovo ma prekvapilo, musím priznať že som čakal od toho trochu viac, aj keď je pravda že som to netočil nad 4.tis ot. Po jazde som potom ešte pred barákom skúsil zapnúť tú klímu. Auto nezdochlo, ale zasa to cukanie z motor. časti...

Myslíte že zapnutá klíma pri štarte mohla zapríčiniť to zdochnutie?
Je mi jasné, že pri štarte je najlepšie zbytočne nezaťažovať okruh, ale to majiteľke asi neprekážalo..
Ďalšou vecou bola spojka, kt, zaberala dosť neskoro/vysoko. Ale to je asi o zvyku.

Ako som to auto zbadal, vedel som že ho musím mať :D ...Manarello red, sport paket. Keby nebolo toho čudného štartu a vrčiacej klímy...
Inak nebol som tam so žiadnym mechanikom, a zrušil som rezerváciu kt. som na auto mal :(

Ďakujem za vaše postrehy/rady.
Fiat Stilo 1.9 JTD
Uživatelský avatar
LibeXs
Fiaťák
Příspěvky: 64
Registrován: 20 srp 2014, 16:16

Re: kupa Brava

Příspěvek od LibeXs »

tak mě ta klíma taky dělá takové cukavé zvuky, ale že by mi někdy kvůli tomu zdechnul motor, to ne. Ale má to takový škubavý zvuk... :(
bajo777
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 295
Registrován: 24 úno 2012, 20:08

Re: kupa Brava

Příspěvek od bajo777 »

no zbohom, cely cas servisovane a starane, navonane, bla bla bla, po dochodcovi, po panicke a zdochyna, sklbe, mozno ani nejde do vykonu... :lol: , tak ti poviem, moje ma prazdnu servisku a nic take nerobi, ale dostane vsetko co treba, aj navyse, sice je spinave znutra zvonka, ale sadnem a idem aj do pekingu bez obavy :D , len drobny rozdiel - dobre auto pouzivam, nepredavam... :roll:
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC

Multiecuscan 2,2

excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Uživatelský avatar
Banshee
Znalec
Příspěvky: 606
Registrován: 16 pro 2010, 19:02
Bydliště: Košice

Re: kupa Brava

Příspěvek od Banshee »

Tak Bajo podla mna trošku prehana,je normalne,ze ludia auta predavaju,aj ja som moje kupil tak,ze mali v rodine 3,chceli vyskusat SUV tak jednoducho to tedajsie moje pustili do sveta..
Teraz ku konkretnemu autu: Nasiel som ho v inzercii,nevyzera zle,no ak spominas tie zavady,nesiel by som do toho. Moze to byt jedna vec za 50eur alebo aj 5 vecí za 500eur...
Musis byt trpezlivy,ponuka nie je taká ako napriklad VW group. No stále sa nejaky pekny kusok objavi.
Ak ti neoturbena 1,4 príde nedostacujuca,chod do T-jet. Tam su ale zas dalsie sucasti,o ktore sa treba starat a udrziavat. Ale je to ine zvezenicko,ten nastup tam citit 8) Mas aj jedno v identickej farbe 110kw v inzercii v NR, tak chod ho obzriet a uvidis. Ale ako hovorim,len pockat a neplasit sa kupou prveho.
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
bajo777
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 295
Registrován: 24 úno 2012, 20:08

Re: kupa Brava

Příspěvek od bajo777 »

Prehanam, neprehanam, keby ludia kupovali auta s chladnou hlavou a rozvahou, bolo by menej problemov po kupe :D , ze je pekne ? OK, pozitivum, ale pokial to ma chyby, treba kalkulovat s mechanikom, nacenit opravu, zjednat cenu, potom je vsetko v poriadku, musia byt jasne vylozene karty na stole, kupit take auto na nahodu, v poblazneni pekneho stavu a ostemplovanej servisky, este casto s rozpravkou o nemeckom dochodkarovi, idealne primarovi :lol: , kto chce byt klamany, oklamany aj bude :wink:
BRAVO 2010, 1,4 66kW, Tempomat ,LPG BRC

Multiecuscan 2,2

excars:
Punto Mk2b 2003, 1,2 44kW
Punto Mk1 1996, 1,1 40kW
Panda Mk1 1988, 750i 25kW
Uživatelský avatar
judr
Začátečník
Příspěvky: 33
Registrován: 05 lis 2012, 11:37
Bydliště: SR

Re: kupa Brava

Příspěvek od judr »

Tak, čo povedať.
Áno Bajo, máš pravdu že sa auto nekupuje podla toho ako ti ho predávajúci predstaví, alebo podla najazdených kilometrov. Nevyhľadávam autá po nemeckých dôchodcoch, ani po manželkách kt. s nimi len vozia deti do školy. Nemám ale na nové, tak volím cestu jazdeného auta, kde človek prihlada na také veci ako je servisná história, 1., 2., 3. majiteľ.
Hlava mi už ochladla :roll: ..mala skôr. Mechanika som si vtedy so sebou nezobral, čo som mal, aby ma mal kto vrátil späť do reality, ale bola nedeľa, tak som si povedal že tam s ním pôjdem ešte cez týždeň. No po smomínanom probléme so štartom som z auta nemal dojem popisovaný majiteľmi, preto som aj zrušil rezerváciu. Netreba byť príliš dôverčivý a nabudený. Toť ponaučenie pre mňa.

Banshee uvedomoval som si to riziko. Ozaj vyzeralo pekne, až na spomínanú vec pri štartovaní.
Poviem ti, že už dlhšiu dobu pozerám na nete po týchto bravách, a chcel som sa opäť vrátiť k benzínu. Zvažujem aj oturbenú 1.4ku, ale skôr 88kw verziu. To by mi bohate stačilo :-) Ale zvezenie by nebolo odveci, aj v 110kw..aspoň na porovnanie. Nezavrhujem ani naftu, v stile mám 1.9 jtd a som viacmenej spokojný.
Takže ako vravíš, radšej si počkám na ozaj pekný kúsok, ako zobrať prvé čo vyzerá na oko super.
Ponuka je slabšia, ale o tom to je, že to nieje okukané ako wagenisti :)
Fiat Stilo 1.9 JTD
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“