Co vam vadi na brave
Moderátor: peta.smolik
Co vam vadi na brave
U mna je to vrzgajuci podvozok co velmi zalezi od pocasia..V lete ked je sucho tak je to ok..No teraz cez zimu des.Predne sedacky tragicke bocne vedenie a dlzka sedaka tiez nic moc...Male boxy vo dverach...1.prevodovy stupen niekedy zaradim az na 3 az 4 krat po vymacknuti spojky.A to ho tam musim doslova narvat..Inak som s autom spokojny...Jedna otazka.Neviete kedy sa menia rozvody na motore multiair?V prirucke co som dostal k autu tato motorizacia nie je 

- Reklama
Re: Co vam vadi na brave
mne to tiez vrzgalo v zime,vymenil som gumy stabilizatora a je klud... prestriekaj ich wd 40 a uvidis ci stichne... aj mne vadia tia male prehriadky vo vsetkych dverách a malo miesta v zadu,ked si dam normalne sedadlo..inak celkom ok az na nefunkcne klimi automaticke v kazdom

fiat croma 1.9jtdm 88kw

Tie rozvody nikto nic?Na nete som nenasiel...Inak viete odporucit sikovneho mechanika na fiaty v ZA kraji?Lebo Auto Becchi v Ziline si myslim nic moc....Tazne zariadenie mi montovali skoro cely den,co si myslim ze je trocha vela..Cena prace bola skoro ako cena celeho zariadenia!

Výmena oleja je výrobcom stanovená na 30 000 km alebo dva roky. Rozhodne sa ale odporúča skrátiť intervaly na max. 20 000 km v prípade dieselov. Ešte kratší interval - 15 000 km sa odporúča aj v prípade benzínových motorov. Tie disponujú veľmi malou olejovou náplňou (necelé 3 litre), a tak sa olej rýchlejšie opotrebováva, čo negatívne vplýva na životnosť a poruchovosť motorov, obzvlášť vybavených zložitejšou technikou (T-Jet a Multiair). Vhodné je používať výrobcom odporúčané oleje zn. Selenia. Rozvodový remeň sa mení po 120 000 km / alebo 5 rokov / - platí pre všetky benzínové motory a diesel 1,9 JTD 88 kW, alebo po 150 000 km pri 1,9 MJTD 110 kW, 1,6 MJTD a 2,0 MJTD. Sviečky výrobca odporúča meniť po 30 000 km a hlavne v prípade preplňovaných motorov sa odporúča meniť len výrobcom predpísaný typ. Všetky motory majú hydraulické nastavenie ventilov, okrem 1,9 JTD 88 kW, kde sa odporúča s času na čas preveriť vôľu ventilov a v prípade potreby vymedziť špeciálnymi podložkami.

marea 1,8  
bravo 2 1,9 mjet 120

bravo 2 1,9 mjet 120
- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
ja chodim do Martina ... cena ako v kazdom autorizaku ale rozhodne lepsia praca ako v ZAMaciak87 píše:Inak viete odporucit sikovneho mechanika na fiaty v ZA kraji?Lebo Auto Becchi v Ziline si myslim nic moc....
[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra

Také se přidám, vrzání od přední nápravy, vyměnil jsem kul. čepy řízení a ramen, stále vrže. Nevadí postupně vyměním celou nápravu  . Za druhé, reproduktory - vyřešeno, vyměnil jsem je i s MDF podložkami a je to neporovnatelné. Za třetí.... nemám vlastně již žádné jiné problémy. Sedačky jsou super, odkládací prostory mě netrápí, napít se můžu na pumpě, vyzdvihuji tichý motor, perfektní odhlučnění a v neposlední řadě super vzhled
 . Za druhé, reproduktory - vyřešeno, vyměnil jsem je i s MDF podložkami a je to neporovnatelné. Za třetí.... nemám vlastně již žádné jiné problémy. Sedačky jsou super, odkládací prostory mě netrápí, napít se můžu na pumpě, vyzdvihuji tichý motor, perfektní odhlučnění a v neposlední řadě super vzhled  Auto jsem kupoval před půl rokem a zatím jsem s ním spokojen. V létě jedeme s rodinou na dovolenou v Itálii (Kalábrie) cca 2000km tam a to samé nazpět, tak pak teprve uvidím
 Auto jsem kupoval před půl rokem a zatím jsem s ním spokojen. V létě jedeme s rodinou na dovolenou v Itálii (Kalábrie) cca 2000km tam a to samé nazpět, tak pak teprve uvidím 

. Za druhé, reproduktory - vyřešeno, vyměnil jsem je i s MDF podložkami a je to neporovnatelné. Za třetí.... nemám vlastně již žádné jiné problémy. Sedačky jsou super, odkládací prostory mě netrápí, napít se můžu na pumpě, vyzdvihuji tichý motor, perfektní odhlučnění a v neposlední řadě super vzhled
 . Za druhé, reproduktory - vyřešeno, vyměnil jsem je i s MDF podložkami a je to neporovnatelné. Za třetí.... nemám vlastně již žádné jiné problémy. Sedačky jsou super, odkládací prostory mě netrápí, napít se můžu na pumpě, vyzdvihuji tichý motor, perfektní odhlučnění a v neposlední řadě super vzhled  Auto jsem kupoval před půl rokem a zatím jsem s ním spokojen. V létě jedeme s rodinou na dovolenou v Itálii (Kalábrie) cca 2000km tam a to samé nazpět, tak pak teprve uvidím
 Auto jsem kupoval před půl rokem a zatím jsem s ním spokojen. V létě jedeme s rodinou na dovolenou v Itálii (Kalábrie) cca 2000km tam a to samé nazpět, tak pak teprve uvidím 
Bravo II 1.4 16V 66kW - bejvalka 2009
Tipo sedan 1.4 16V 70kW Plus 2016

Tipo sedan 1.4 16V 70kW Plus 2016
A ostatny co?Plna spokojnosť? 

Mne momentalne to ze ho mam zasrate a nechce sa mi ho umyvat 

marea 1,8  
bravo 2 1,9 mjet 120

bravo 2 1,9 mjet 120
Tak bravo mam vycackane iba v lete ked neprsi...Skur...na cierna metaliza..na tom je snad vidiet vsetko...Ked voskujem tak sa tak rychlo nezaspini....

- Darth.W
- Zkušenej Fiaťák
tak je tu jedna vec ktora ma obcas aj celkom ze vytaca ... spolujazdcova sedacka jak vrzeMaciak87 píše:A ostatny co?Plna spokojnosť?

[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]

Vrzganie,respektive klepkanie spolujazdcovej sedacky som vyriesil vlozenim drotu do kolajniciek na kt sa posuva.Vystredil som nim volu medzi kolajnickami kt sposobovala klepkanie a vrzganie .A zahol som ho na koncoch az pri posuvani navylieza.Trocha vazeliny samozrejme.Nic uz neklepe a ked sa to sikovno spravi ani vidiet nie je nic 

1)topení(než se rozjede..dlouho trvá zahřátí!)
2)díra u ruční brzdy
malé odkladací přihrádky

2)díra u ruční brzdy
malé odkladací přihrádky
ja takisto - málo miesta vzadu, slabý a hlučný motor pritom kombi spotreba cca 7,2, olupovanie volantu - nekvalitná povrchová úprava snáď bolesť každého Brava, dlho trvá kým sa zohreje, horšia prevodovka - radenie jednotky a spiatočky, vŕzganie spojkového pedálu pri zatlačení, rosenie zadných svetiel, odlupovanie znaku fiat vpredu aj vzadu... no je toho dosť  ale priebežne všetko riešim
 ale priebežne všetko riešim

ale priebežne všetko riešim
 ale priebežne všetko riešimBravo 2, 1,4 16v

JJJ ty zadní světla řešíte jak??(zamlžení)a ruční brzdu-tu díru??