MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Thovt
Fiaťák

Re: MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Příspěvek od Thovt »

Držím palce.
Ale ak to vyriešiš, tak to bude snáď jediný Fiat v Československu z ktorého netečie olej. :)
Reklama

Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Libor se plete nějak často?
Utři hadrem, projeď a sleduj odkud teče... Často gufero poloosy, gufera páky řazení..
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Nobody´s perfect.

Ne, to byla moje chyba, tlačil sem na něj ať "rychle", bo familie chtěla brmbrmbrm. A příští týden to bude zase tak. Pod auto nepolezu, nechám to něm (nic mě to nestojí, teda materiál jo, ale práci od něj mám zadara).
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Tak to možná nebude tak žhavé, od čtvrtka pod Pindicou sucho, žádný další flek, ten jeden ve čtvrtek možná byl jen skápnutý pozůstatek Liborovo úsilí. Budu to sledovat a dyž bude i dál sucho, gabat už do teho nebudu.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Jo, byl to (o5 nečekaný) boj, ale nakonec sa povedlo.... Pindica začala hlásit expirovaný servisní in(g)terval (časový, ne kilometry), taxem ji připíchnul na tu svoji diag Launch a... začal kurwovat, zaboha to nešlo najít (reset servisních in(g)tervalů). Už sem to vzdal, ale paxe mi ve škebli rozsfítilo a.... už si nepamatuju proč, před nějakou dobou sem na té diag vypnul wifi a ta sfiňa čínská dyž je bez připojení, tak nenabízí kompletní menu. Sem teda tu wifi zase zprovoznil a .... najednou to šlo, objevila sa rubrika reset in(g)tervalů a šla použít. Mně z těch zatracených čankajšků asi yebne, už po kolikáté sem s tím heblem narazil NATO, že "musí" být online jinak prostě eeeee.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Sem tu spal, že Pindicu provozujeme trvale na zimních, že to tak bude i dál a že každý rok dopředu nové (na zimu) = sem se fčíl koukal do testu zimních 185/65R14 a (kupodivu) druhé nejlepší sou Barumky Polaris 6, pudu letos do nich. Bonus = jaxe doma snažím šetřit, tak to splňujou, jen asi 14set/kus. Barumky sem na (kterémkoli) autě neměl už snad 20let....
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

To bych si hodně rozmyslel.. Všecky Barumky který jsem potkal stály za vyliž, hlavně na mokru strašný brusle.. P6 sice vypadá jako stará Conti TS 850, (dá se předpokládat recyklace vyjetých forem), ale o směsi pochybuju, hlavně když se chlubí že mokro/ sucho zůstalo jako P5, kde to byla velká bída kterou potvrzujou všechny testy i moje zkušenost..
Z levných jsou dobrý Hankook, Sava, Debica, Fulda.. a osobně na svoje auta dávám prémiovky buď Conti TS 8xx nebo GY ultragrip, na Pandě mám TS 860, 155/80 R13 a ty jsou OK, jako zimní na 4mm se sjely asi po 20kkm a teď to dojíždim jako letní. Letní mám R14 ale jsou to Barumky a kloužou jak sviňa, na mokru jak ta Conti na sněhu (fakt až tolik :mrgreen: )
Rozdíl je i ve spotřebě, takže ta drahá guma ve výsledku vyjde levněji..
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

"jediný Fiat v Československu z ktorého netečie olej" - mám Fiat diesel a neteče.
Pneu ťažko vyberať iba podľa hodnotení, recenzií - omrdal som sa dvakrát na Nokianoch letné/zimné.
Hodnotenia (za tú cenu) vynikajúce. Realita inde.
Zimné ak musia v zime mať 4mm - úvaha. Ak sa jazdí hodne - tiež že vlastnosti hoci celoročky sú v lete aj v zime horšie, než gumy na to určenej.
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Nokiany byly výborný z Finska, po přesunutí výroby do ruska šla kvalita výrazně dolu (žádný překvapení).. Aktuálně Rumunsko, ty neznám na těch jsem nejel.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Už sem se rozhodnul, zkusím tuhle zimu (vepředu, nové) a příští léto (vzadu) ty Barumky. Časem sem napíšu jaxem s nima dopad.
tomass
Fiaťák

Příspěvek od tomass »

Vladka1 píše: 01 zář 2025, 10:06 To bych si hodně rozmyslel.. Všecky Barumky který jsem potkal stály za vyliž, hlavně na mokru strašný brusle.. P6 sice vypadá jako stará Conti TS 850, (dá se předpokládat recyklace vyjetých forem), ale o směsi pochybuju, hlavně když se chlubí že mokro/ sucho zůstalo jako P5, kde to byla velká bída kterou potvrzujou všechny testy i moje zkušenost..
Z levných jsou dobrý Hankook, Sava, Debica, Fulda.. a osobně na svoje auta dávám prémiovky buď Conti TS 8xx nebo GY ultragrip, na Pandě mám TS 860, 155/80 R13 a ty jsou OK, jako zimní na 4mm se sjely asi po 20kkm a teď to dojíždim jako letní. Letní mám R14 ale jsou to Barumky a kloužou jak sviňa, na mokru jak ta Conti na sněhu (fakt až tolik :mrgreen: )
Rozdíl je i ve spotřebě, takže ta drahá guma ve výsledku vyjde levněji..
Přesně s tím souhlasím. Barum už né, nikdy. Udělali z něj už před mnoha lety horší kvalitu ke Continentalu. Je to směsí, ne líbivým vzorkem !
Mám tu výrobu z Ruska a děsil jsem se, že už nebudou. Informace o Rumunsku mě docela potěšila. Určitě si ohlídají kvalitu. Mám pár let zimní NOKIAN a po městě jezdím na sněhu a břečka (kromě té totálně rozsolené) skoro jako kdyby bylo jen mokro, co se týče záběru a brzdění. A není to nadsázka, to myslím vážně.
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

Vladka1 - moje zimné Nokiany mali vyrazené Made In Finland. Pravdepodobne som si ich zničil sám - na trochu podhustených som sa prehnal množstvom zákrut "ako..." no čítal som aj inde že WR D4 (na rozdiel od WR D3) viacerým popraskali tretiu-štvrtú sezónu.
Dnes to už moc nie je o známej dlhoročnej značke. Posledné mám (na Alfe) zimné Sebringy (vidím ich aj ako Kormoran SNOW) a maximálna spokojnosť. A vrchol podivnosti je, že Alfa na Sebring vpredu a Matador mp92 vzadu má NIŽŠIU spotrebu, než na letných Nokianoch...
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Uvidím, já věřím tomu testu, že to nebude až tak špatné, ty Barumky. Jaxem tu už spal, bude to dyž tak pokus/omyl jen na 1 rok (dycky na podzim dávám nové zimní dopředu, na jaře potom dou na léto dozadu a dyž to holt bude tam i tam stát za prd tak potom pudou a mimořádně na podzim koupím 4 místo jen 2 nových, jiné značky).
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Odkaz na test? Protože jsem žádný nenašel... A všechny dostupný testy kde je Barumka potvrzuou že na suchu a mokru stojí za prd. A to testujou nový gumy, po roce kloužou řádově víc (osobní zkušenost). Mám ojeto několik sad jak zimních tak letních (na služebáku, na moje auto bych si to nedal ani kdyby mi platili...), tak vim co říkám.
Podívej se na jakýkoliv solidní test kde Barumky končí...
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Tady:
Test zimni 185-65R14.jpg
Test zimni 185-65R14.jpg (78.39 KiB) Zobrazeno 15 x
Btw, dyby to nemělo foukátko, tak by se o tom dalo i uvažovat. Ale v dnešní době to je i tak skoro ZÁZRAK.
Odpovědět

Zpět na „Panda“