MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Marcin
Začátečník

Re: MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Příspěvek od Marcin »

Co emise a chybové kody na diagnostice?

pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Emise OK a chyba je pořád ta samá P1220.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Tak mě čeká aftoměchánik: LZ světlo je prasklé, teče do něj, koupil sem (celé) nové (asi OEM = Magnetti Marreli) příští týden se NATO vrhnu. Nějaké rady, na co si přitem dát bacha? Btw, čekal sem něco jako osmičku apod a nakonec to nestálo ani 2 litry.
Jo, a klepklepklep na dřwo: Po tem odsátí asi tří deci woleje yezdí, nekucká a nepadá do P1220 (prozatím, klepklepklep na dřwo) i dyž už je venku zima/chladno. Snad to vydrží....
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Done. Výměna jednoduchá, ale (staré) žároffky sa bránily = výměna nutná taky, naščestí sem měl v zásobě.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Jo, offtopíč - dyby to někoho zajímalo, taxem temu svému mne drtícímu NEzdraví pořídil vlastní Brečitko.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Ref P1220 a její řešení - fčíl po odsátí woleje je klid (klepklepklep na dřwo), ale mito furt vrtá fpalici... taxem písnul jak na fiat.cz tak do autorizáků:
Dobrý den,
Na svém Fiatu (viz výše) pozoruji již asi od roku 2009 (tj. téměř od nového stavu) zajímavou věc:
Bezdůvodně (většinou ale při deceleraci= brždění motorem) se rozsvítí varování na palubce a auto spadne do nouzového řežimu. Následná kontrola na diagnostice VŽDY ukáže stejnou chybu P1220 (= škrtící klapka), kterou lze smazat diagnostikou nebo opakovaným (ca 5x) startováním auta, a to pouze tuto chybu, žádné další.
Chyba se zpočátku objevovala zřídka (á desítky tisíc km), později častěji. Auto kvůli tomu bylo už v mnoha (i autorizovcaných) servisech, bez efektu.
Během let jsem vyměnil VŠE okolo té škrtící klapky (celé těleso škrt. klapky, čidlo, pedál plynu atd.), chyba se však objevovala dál.
Postupně jsem ale zjistil následující: Při každém servisu (oleje, filtry) je vždy olej (Selenia 20k) dolit v plném předepsaném množství (2,8l = horní ryska měrky oleje) a následně se chyba objevuje výrazně častěji (á stovky km až max jednotky tisíc km). Když ale odsaji ca 2-3 deci oleje (tj. na spodní rysku měrky oleje), chyba ZMIZÍ a neobjevuje se vůbec.
Prosím proto o radu, co může být příčinou, že při plném množství oleje se chyba objevuje často, při malém mnosžtví oleje vůbec.
Mockrát děkuji, zdravím,
PS: To auto MILUJU, bude se mnou už navždy.....
...sem zvjedaff, co/esli vůbec něco z nich vyleze...
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

To píšeš těm pravejm :mrgreen:
Smysl to má poslat někomu kdo tomu opravdu rozumí a ještě je ochotný (zadarmo) odpovědět/ radit a to fakt autosalon ani český autorizák nejsou.. Jedině někdo konkrétní kdo tam náhodou bude, ale k tomu se to těžko dostane - maily řeší kravaťák s kafíčkem a ne autotronik z dílny..
Btw nenalejvej na horní rysku ale do 2/3 až 3/4, víc ne. A spodní ryska už je málo, rozumný je dolít už když je 1/4 (mezi ryskama)
Jediný co mě napadá je že do vysoký hladiny plácá klikovka, je jiná frekvence vibrací a studeňák se projeví horším kontaktem... Pak to taky může házet víc oleje do sání (přes odvětrání kliky), ale že by se olej dostal až do snímače polohy a tam dělal hokej to pochybuju..
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Já bohužel žádného takového neznám, pls, poraď, budu ráth.
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Napadá mě leda tak student z ČVUT kterej by si na tom udělal diplomku... Jinak motoráři z Turína, možná ze škodovky, nekdo od Chiptuningu. Pak je pár profíků který se diagnostikou aut/ závadama zabývaj... Ale z nich to těžko někdo bude řešit za hezký voči, a jako kšeft by to vyšlo dráž než vyměnit celej motor (kterej seženeš od předraženýho vrakáče do 5k i s dopravou, nebo i za odvoz (typicky shnilý auto - u Pandy prahy vzadu - neprojde to technickou, oprava prahů za raketu ca 30k a nikdo to bez technický koupit nechce = končí to na vrakáči kde dostane max. 2k)
Že by se našel nadšenec kterej ti přijede prolízt auto, řekne "je to XY" a nebude chtít raketu je dost nereálný...
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Geneze jedné rady na AF.cz:
Jako laik bych dle popisu hledal chybu někde ve funkci ventilu odvětrávání klikovky.
Esli to nějaký takový ventil vůbec má (musím zistit/prozkoumat), tak dík za tip.
Taxem hledal a... zajímavé zjištění: Puňťo s motorem 188A4000 ho má, moje Pindica s tímtéž motorem zřejmě ne. Takže tudma cesta taky nevede.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Taxem totéž postnul i na zahr. Fijatí forum.... sem zvjedaff, esli sa něco dozvím...
Odpovědět

Zpět na „Panda“