HELP - svítí kontrolka Airbag
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
HELP - svítí kontrolka Airbag
Prosím o radu.
Měnil jsem řárovky v budících v přístrojovce. Budíky jsem vymontoval, vyměnil žárovky a vrátil zpět. Jenže po otočení klíčku má normálně se rozsvítit kontrolka Airgabu asi na 5 vteřin a zhasne. Bohužel mě už ale nezhasíná ale svítí trvale. Prošel jsme všechny positky jelikož nevím který je na airbag a vše je Ok.
Zastavil jsem se přímo ve FIATu, prý je to problém v řídící jednotce a stalo se to tím že jsme odpojil budíky. Tozn, že pokud mi tam třeba praskne žárovka, musím k nim a né si to vyměnit sám, jelikož řídící jednotka odpojením budíků zaznamenala chybu a oni mi jí musí vymazat z řídící jednotky za 700Kč...
Co s tím? díky
Měnil jsem řárovky v budících v přístrojovce. Budíky jsem vymontoval, vyměnil žárovky a vrátil zpět. Jenže po otočení klíčku má normálně se rozsvítit kontrolka Airgabu asi na 5 vteřin a zhasne. Bohužel mě už ale nezhasíná ale svítí trvale. Prošel jsme všechny positky jelikož nevím který je na airbag a vše je Ok.
Zastavil jsem se přímo ve FIATu, prý je to problém v řídící jednotce a stalo se to tím že jsme odpojil budíky. Tozn, že pokud mi tam třeba praskne žárovka, musím k nim a né si to vyměnit sám, jelikož řídící jednotka odpojením budíků zaznamenala chybu a oni mi jí musí vymazat z řídící jednotky za 700Kč...
Co s tím? díky
- Reklama
svietiaci airbag
ja som tiež dával dole palubovku, odpojil som konektor, po spätnej montáži začal trvalo svietit airbag, zašiel som do fiatu, punťo pripojili na kompík a teraz už kontrolka nesvieti. Komp vyhodil, že bola odpájaná kontrolka,napríklad, keby sa prerušil nejký káblik od airbagu alebo niečo podobné, no aspoň viem že airbag je ok a hlavne že funguje, za tú návštevu servisu to stálo.
Po vícero osobních zkušeností mohu jen doporučit odpojit baterii, pokud se jdete vrtat do elektriky. Kontrolka airbagu je prevít, a bohužel asi budeš muset zajet přímo do servisu Fiat, neboť mně se to stalo na švagrovém Puntu Mk2 1.2 8V, zajeli jsme s tím k borci co se specializuje na Fiaty, a který má i diagnostiku, a který je dost vyhlášený, ale s kontrolkou airbagu si neporadil. Rovněž nepomůže třeba i celodenní odpojení ŘJ od baterky. Tato závada se totiž zapisuje do EEPROM. Takže smůla. Navíc se svítící závadou airbagu neprojdeš technickou. Takže jedině autorizovaný servis FIAT, a minimálně 500Kč do kapsy....
Je to tak, nefunguji a neprojdes technickou...Dohy píše:a stane se neco ze airbak tam je oba dva ale po vyndani palubky ta kontrolka SVITI?... vadi to hodne aspon vyndam volant a dam jiny.. ted sem dal palubku z gt... a kontrolku sem vyndal.. vadi to hodne KONTROLKA NESVITI ALE TY POLSTARE TED VLASTNE NEFUNGUJI
Hustokrutost
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele: