Fiat Multipla x Citroen Picasso?

Nevíte kam to patří, pište to sem...

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Fiat Multipla x Citroen Picasso?

Příspěvek od ok2ucx »

Ahojky,

v dohledné době možná budu potřebovat jednu Xantii vyměnit za prostornější auto (3 dětské autosedačky + 2 dospělí) a poohlížím se po nějakém vhodném vozítku. Z potenciálních kandidátů prozatím zůstali jen Citroen Xsara Picasso a Fiat Multipla. Tento dotaz píšu na citroeny.cz a club-fiat.com, jsem docela zvědav, jaké argumenty oba tábory snesou :o Multiplácká komunita mi připadá velmi semknutá, skoro jako Xantiáci nebo Broukaři :D :D :D

Byl bych rád, kdyby měl někdo třeba i přímou zkušenost s oběma vozy a mohl "objektivně" a bez emocí porovnat. Výhody x nevýhody, slabiny x silné stránky.
Zajímají mě také praktické rady a informace, např. o velikosti kufru (o tom jsem se nikde moc nedočetl), jak se např. taková 5-6 členná rodina vleze do auta?

V otázce paliva mám celkem jasno, přišel jsem ropákům na chuť, u Fiatu je to snad jednoznačně lepší volba, PSA HDi je též osvědčený agregát, na můj vkus ale snad trochu málo výkonu (tady vyhrává Multipla)?
Ceny neautorizovaných servisů i ND budou asi srovnatelné, dětské nemoci Citroenů už malinko znám, Fiat taky nějaké mouchy mít bude...

Pak tu hraje roli i design, ten je u Multiply poněkud kontroverzní, mi to nevadí, ženě trochu ano :roll: , asi budu muset někde v kraji najít nějaké bazarové auto a posedět/pojezdit v něm, bohužel tady na výspě republiky jich nějak moc není.

Zapomněl jsem uvést, že se poohlížím po nějakém vozítku tak z roku 2000 a dál, v nevelké cenové relaci (cca. do 7000EUR). Po loňské (dobré) zkušenosti s vlastním dovozem Xantie z DE zřejmě opět individuální dovoz. U Fiata možná připadá v úvahu i IT. Nějaké tipy?

Pavel
Naposledy upravil(a) ok2ucx dne 25 úno 2008, 16:03, celkem upraveno 1 x.
Reklama
 

Václaf
Fiaťák
Příspěvky: 124
Registrován: 25 říj 2006, 16:19
Bydliště: Uherské Hradiště

Příspěvek od Václaf »

Ahojky, ve prospěch Multinky určitě hovoří pořizovací cena, Picasso bude určitě dražší. Citroen má určitě lépe zpracované plasty, na druhou stranu je Mulťa širší a má více místa. Pokud máš tři děti (jako já), tak potřebuješ tři dětské seddačky. Pokud je nutno použít sedačku od 18 kg, tak (jelikož jsou asi nejširší) se ke dvěma sedačkám v Picassu už těžko vleze další člověk, nedejbože sedačka. Kolegyně Picasso má, taky jsem o něm uvažoval, ale vyhrála Mulťa vzhledem k šířce a variaci sedadel.
Co se týče vzhledu našich miláčků, tak se do ní jistě za chvilku zamiluje každý. Je potřeba kouknout zblízka.
Kufr má Mulťa pro mne relativně malý, je to přece jen krátké auto (v délce Felicie, i Š 120 je delší). Zase je vysoký, inu záleží na tom, co chceš vozit. Dovolenou jsme absolvovali s bednou na střeše a taky pohoda. Jel jsem Chorvatsko v 5 lidech a s bednou kolem 7 litrů (klima + odpor bedny), takže na jednu nádrž 1000 km.
Pokud máš ale čas, přečti si fórum, je tu mnoho cenných informací, hlavně o závadách :D
Hodně zdaru!
Multi 1,9 JTd
ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Příspěvek od ok2ucx »

Díky za informace.

Pro Multiplu hovoří taky to, že těch sedadel je 6. To se může příležitostně hodit. Jednou, ale to už je nějaký pátek, jsem v ní seděl v taxíku ve Francii, tak mě to šesté sedadlo (mile) překvapilo.

To se chci zeptat: kolik cm je mezi zadními sedadly a zadními dveřmi. Třeba jestli tam nastrkám kočárek? Naplacato.

Předpokládám taky, že šířka na sedadlech vzadu (od dveří ke dveřím) je u Multiply lepší (kolik je to cm?), větší dítě (6) už teď sedí jen na podsedáku, druhé (4) jej rychle dožene.

Jo zásadní otázku bych ještě měl: mají ta prostřední sedadla tříbodové pásy?

Pavel
stifmajstrABARTH
Znalec
Příspěvky: 725
Registrován: 09 led 2007, 18:35

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

Rozhodne Picaso s HDI... jedny z nejlepsich motoru....multipla neoplyva zrovna dobrymi jizdnimi vlastnostmi tam ma citroen navrch..a podle dizajnu? :lol: ...zadny se mi nelibi ale kdyz uz bych musel tak asi multa... :wink:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
Václaf
Fiaťák
Příspěvky: 124
Registrován: 25 říj 2006, 16:19
Bydliště: Uherské Hradiště

Příspěvek od Václaf »

Teď narychlo jen k pásům - tříbodový pás je na všech šesti sedadlech. Co se týče kočárku v kufru, teď to nezměřím, ale asi záleží i na tom, jak budeš mít ukotvena zadní sedadla, jsou dvě možnosti a u prostředního je i plynulý posun, takže doporučuji někoho s Mulťou z okolí a vyzkoušet. Já jsem měl všechny kočárky skládací, bo mám dvojčata (snad poradí někdo s jedním miminem) :D Jinak se dozadu vlezou pohodlně tři dospělí lidé, takže dozadu klidně dáš i tři nejširší sedačky pro děti, podsedáček je brnkačka :-)
Multi 1,9 JTd
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 379
Registrován: 26 lis 2006, 21:07
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

Ahoj, nevím, jakej máš kočár. My máme Chicco Trio S Top a když oddělám jedno zadní kolečko, tak se mi vleze na ležato do kufru (a to mám sedačky nasazené v pozici nejvíc vzadu) jinak bez oddělání kolečka se kočár po složení vleze do kufru nastojato. Jelikož je nás ale pět a při cestě na dovolenou by kočár kufr dost zmenšil, pořídil jsem si na střechu rakvičku a mám to bez starostí ;-)

Teď otázka pro tebe - ty máš šestileté dítě jen na podsedáku? Já mám sedmiletou dceru a je v plnohodnotné sedačce (tuším Graco). Mám pocit, že před bočním nárazem ta sedačka docela dost pomůže s ochranou hlavy.

A co se týče soudržnosti - Multiply jsou o rodinkách s děckama (z 90%). V podstatě jsem nepotkal s Multiplou žádnýho "blbečka" kterej si chce něco dokazovat a předvádět se. Díky srazům se znám osobně s cca 70 "Multiplisty" a jejich rodinkami a můžu říct, že jsou to super lidičky... Však koukni na stránky www.multiplaklub.cz a posuď sám...

Přeji ti správný výběr, ať už to bude Mulťa, nebo Picasso. :wink:
ok2clj
Fiaťák
Příspěvky: 60
Registrován: 26 čer 2007, 19:57
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Multipla vs. Picasso

Příspěvek od ok2clj »

Ahoj Pavle /kolego/

Kód: Vybrat vše

Pro Multiplu hovoří taky to, že těch sedadel je 6. To se může příležitostně hodit.
Ano. používáme jako jídelní stůl nebo dokonce přebalovací stůl pro mimino
jestli tam nastrkám kočárek? Naplacato.
Máme kočárem HOCO Diamond, trojkombinace, žádnej drobeček. Složím ho /prakticky splácnu/ a položím bokem do kufru. Díky tomu, že je multipla široká, vejde se tam úplně celý bez demontáže
Předpokládám taky, že šířka na sedadlech vzadu (od dveří ke dveřím) je u Multiply lepší (kolik je to cm?), větší dítě (6) už teď sedí jen na podsedáku, druhé (4) jej rychle dožene.
Obrázek
Jo zásadní otázku bych ještě měl: mají ta prostřední sedadla tříbodové pásy?
Ano, myslím, že všech 6

V létě jsem řešil stejný problém. Měli jsme starého Escorta, narodilo se mimino, jezdilo se s malým miminem k rodičům manželky. Společně s námi skoro půl bytu, včetně psa. Výsledek byl, že na psovi leželo oblečení a v autě se nedalo skoro hnout.
Měl jsem nějaký prachy a tak začal uvažovat o koupi MPV. Filtrem prošla Multipla a Picasso. Zatímco Picasso mi kvůli značce doporučovali, od Fiata prej radši ruce dál. Když jsem se rozhodl pro Multiplu /po testovacích jízdách a možnosti auta/, řekli mi rodiče, že dělám kravinu a budu litovat.
Najel jsem s Mulťou více jak 30 000 km /používám ji i služebně/ a myslím si, že je to nejlepší a nejpraktičtější rodinné auto

Na fóru citroeny.cz uvádějí jako negativum, že boční okénka máš někde u pasu, když sedíš a tím pádem je do ní dost vidět. Naopak tohle je pro mě výhodou :-)
Co se týká designu, mě se líbí. Je to prostě úplně jiné auto než ostatní, vybočuje z řady. Až ji budeš mít, pochopíš. Zatím kdo ji poznal, změnil názor. Žádné nečekané opravy mě nepostihly

Lukáš, Jihlava
ok2clj
Fiaťák
Příspěvky: 60
Registrován: 26 čer 2007, 19:57
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Co chtějí děti?

Příspěvek od ok2clj »

Zajímavé video ... jak to vidí děti :-)

Kód: Vybrat vše

http://mymultipla.multiply.com/video/item/3/Fiat_Multipla_-_the_children_loves_it
ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Příspěvek od ok2ucx »

Děkuji všem příznivcům na obou fórech za odezvy a za informace. V mém osobním žebříčku se ale zatím nic zásadně nezměnilo, a ani v mezičase se mi zatím nezadařilo obě auta bezprostředně porovnat in natura. "Papírově" to mám zatím 52:48 ve prospěch Multiply.

Picasso je jednoznačně rozšířenější a atraktivnější, ale mám mírnou obavu, že tím pádem i kradenější. Multiplu snad nikdo hned tak neukradne? :? Picasso je ve srovnatelném nájezdu a roku dražší, lépe se později prodá. Takové mainstreamové vajíčko :) (v dobrém). Faceliftové Picasso už je za finančním horizontem.

Multiplí šesté sedadlo vidím jako fajn bonus, Multijet s větším výkonem je pak další bod k plusu. Obzvláště černá metla Multipla je fakt pěkná... Design je opravdu velmi kontroverzní, mezi známými buď úplná "nenávist" nebo plné okouzlení. Bohužel manželka je zatím stále v té první kategorii :(

No, začnu se poohlížet kolem a jestli/až koupím, ozvu se. Zkoušel jsem i znovu rozšířit filtr na výběr auta, ale zatím do něj nic nezapadlo. Jsou sice auta, co mají 6 sedadel, ale ve třech řadách mi to připadá už jak autobus (Evasion) a chudák to dítě, co sedí úplně vzadu. Kamaráduv tip na Mercedes Class-R je úplně mimo mísu.

Tož tak.

Ještě jednou díky, Pavel
Králik a spol.
Začátečník
Příspěvky: 40
Registrován: 21 kvě 2007, 21:28
Bydliště: Kladno 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Králik a spol. »

Ahoj,zkus někde manželku v Multě svést a uvidíš,že změní názor :lol: .
Orámovaná Mulťa JTD 105 r.v.99
www.kralici4.estranky.cz
www.vozikyzakolo.estranky.cz
milosh
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 28 srp 2005, 11:14

Příspěvek od milosh »

projel jsem diskusi osobne se mi multipla taky nelibi ale prakticke auto to je, manzelky kamaradka ho ma maj dvojcata a v pohode. Osobne bych do vyberu zahrnul i Scenika a Zafiru, ktera ma v zakladu 7 sedadel 8)
ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Příspěvek od ok2ucx »

milosh píše:Osobne bych do vyberu zahrnul i Scenika a Zafiru, ktera ma v zakladu 7 sedadel 8)
Diky za tipy. Tyhlety 7-místné vychytávky jsem ale po mírné zkušenosti přehodnotil na 5-místné. Na ta dvě sedadla vzadu bych neposadil ani tchýni za trest, tam je tak zoufale málo místa, že je to opravdu spíše nouzovka, na krátké tratě. Zavazadlový prostor je pak úplná nula :o :o :o

Roztáhnout Multiplu do šířky a mít plných 6 sedadel a ještě zavazadlový prostor, to byl prostě geniální nápad.

P.
ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Příspěvek od ok2ucx »

Králik a spol. píše:Orámovaná Mulťa JTD 105
http://www.kralici4.estranky.cz/fotoalb ... nase-multa
Zcela off-topic, ten rám na rozhrnování chodců dává Multiple takový nový šmrnc a pěknější vizáž! Sic to je věc osobního názoru...

P.
ok2ucx
Začátečník
Příspěvky: 8
Registrován: 25 úno 2008, 09:55
Bydliště: Valašské království

Příspěvek od ok2ucx »

Po menší odmlce tu přidávám odkaz na pěkný test aut časopisu AutoBild na kompatibilitu se 3 dětskými autosedačkami:

http://sweb.cz/Pavel.Lajsner/AutoBild-3KS.pdf [0.5MB]

Všechna zde diskutovaná auta tímto testem prošla OK, já nakonec zakotvil u zcela jiné značky 8)

Pavel
kkral
Začátečník
Příspěvky: 4
Registrován: 18 zář 2008, 11:09

Příspěvek od kkral »

Zdravim. Koupil jsem Mulťu cca před měsícem. Řešil jsem stejný problém - 3 malé děti s autosedačkama do auta. Nakonec to vyhrála Multipla právě kvůli skvělé prostornosti uvnitř a opravdu nelituji. Připínání dětí do autosedaček je zde přímo luxusní, ani ohýbat se člověk skoro nemusí. Picasso je trochu podfuk - tváří se to jako MPV, ale vevnitř je pro lidi zoufale málo místa. Mutlipla je proti tomu obývák. Výhodou je i ta kontroverznost - je výrazně levnější než ostatní MPV, což hraje pro ty, kterým jde zejména o funkčnost (a tím více pro ty, kterým se opravdu líbí). I problém s manželkou jsem měl podobný - ze začátku nechtěla o Multiple ani slyšet - právě kvůli vzhledu. Po pár jízdách ale změnila názor a co víc - veřejně to přiznala ! - to všechno Mutlipla dokáže ;-). Jedinou slabinkou je relativně menší kufr, ale na běžný provoz vpohodě stačí (člověk se nestěhuje každý den) . Na dovolenou buď se střešním boxem, a nebo vyhodit jedno sedadlo, pokud Vás jede 5.
Multipla 1,6 G-Power
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Ostatní“