v dohledné době možná budu potřebovat jednu Xantii vyměnit za prostornější auto (3 dětské autosedačky + 2 dospělí) a poohlížím se po nějakém vhodném vozítku. Z potenciálních kandidátů prozatím zůstali jen Citroen Xsara Picasso a Fiat Multipla. Tento dotaz píšu na citroeny.cz a club-fiat.com, jsem docela zvědav, jaké argumenty oba tábory snesou
 Multiplácká komunita mi připadá velmi semknutá, skoro jako Xantiáci nebo Broukaři
 Multiplácká komunita mi připadá velmi semknutá, skoro jako Xantiáci nebo Broukaři   

Byl bych rád, kdyby měl někdo třeba i přímou zkušenost s oběma vozy a mohl "objektivně" a bez emocí porovnat. Výhody x nevýhody, slabiny x silné stránky.
Zajímají mě také praktické rady a informace, např. o velikosti kufru (o tom jsem se nikde moc nedočetl), jak se např. taková 5-6 členná rodina vleze do auta?
V otázce paliva mám celkem jasno, přišel jsem ropákům na chuť, u Fiatu je to snad jednoznačně lepší volba, PSA HDi je též osvědčený agregát, na můj vkus ale snad trochu málo výkonu (tady vyhrává Multipla)?
Ceny neautorizovaných servisů i ND budou asi srovnatelné, dětské nemoci Citroenů už malinko znám, Fiat taky nějaké mouchy mít bude...
Pak tu hraje roli i design, ten je u Multiply poněkud kontroverzní, mi to nevadí, ženě trochu ano
 , asi budu muset někde v kraji najít nějaké bazarové auto a posedět/pojezdit v něm, bohužel tady na výspě republiky jich nějak moc není.
 , asi budu muset někde v kraji najít nějaké bazarové auto a posedět/pojezdit v něm, bohužel tady na výspě republiky jich nějak moc není.Zapomněl jsem uvést, že se poohlížím po nějakém vozítku tak z roku 2000 a dál, v nevelké cenové relaci (cca. do 7000EUR). Po loňské (dobré) zkušenosti s vlastním dovozem Xantie z DE zřejmě opět individuální dovoz. U Fiata možná připadá v úvahu i IT. Nějaké tipy?
Pavel
 Volvo V70 D5 02
Volvo V70 D5 02  VW Brouk 66
VW Brouk 66 
 ...zadny se mi nelibi ale kdyz uz bych musel tak asi multa...
 ...zadny se mi nelibi ale kdyz uz bych musel tak asi multa... 

Picasso je ve srovnatelném nájezdu a roku dražší, lépe se později prodá. Takové mainstreamové vajíčko
 Picasso je ve srovnatelném nájezdu a roku dražší, lépe se později prodá. Takové mainstreamové vajíčko