Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006
Moderátor: peta.smolik
Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006
Potřeboval bych poradit, v kolika kilometrech je doporučené měnit rozvody. Mám auto z Itálie má 150 000km servisní kontroly potvrzené ale nevím jestli byli rozvody dělaný. FIAT STILO 1.9 Multijet 2006. Dá se to nějak zjistit? Za odpovědi předem děkuji.
- Reklama
Re: Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006
da se poznat jestli s tim nekdo neco delal, ale stejne bych to nechal vymenit preventivne. ja to tak na stilu delal
Souhlasím radši vyměnit preventivně,nemůžeš dnes nikomu věřit.Interval výměny je buď 100 tisíc nebo 5 let,podle toho co nastane dříve.
A jak se to dá poznat? Já jsem 20let automechanikem a sám to nepoznám, i když řemen vypadá hodně pěkně. Kdyby to bylo měněno potřetí tak to poznám taky ale poprvý..... Ale za rady vám i přesto děkuju. A ví někdo z vás jestli není při zapojování elektřiny při montáži závěsného zařízení nějaká lumpárna, které bych se rád vyvaroval(abych něco neodpálil).
Poznat se to podle me da .. ja sem oddekloval bok a bylo videt ze nekdo to tam skrabl jak menil vodni pumpu. Samozrejme ale stari nepoznas z niceho ..
too-martinmx1:
Vypadá to že na Stilo budeš mít vícero otázek tady to až tak Stilem nežije,tady to je spíše o Puntu zkus se kouknout tady ( http://www.gabriel-net.de/forum/forumdisplay.php?f=35" onclick="window.open(this.href);return false; ) dozvíš se skoro vše co budeš chtít vědět.
K tomu řemenu nebylo to sice na mne ale mám odpověď,můj dvorní mechanik co se týká Fiatu mi kdysi měnil na Puntu 1.1 rozvody a ale než je uznal za vhodné vyměnit tak je zkontroloval,sundal řemen a prohýbal ho v drážkování čili kontroloval vnitřní stranu jestli není popraskaná zjistil že mám přidřenou kladku a tak jí jen promazal,jenže punto fire 1.1 není Stilo to je jasné u toho Puňtáckeho motoru se nemá co potkat,to u Stila to udělá dost velkou paseku .Takže jak sem psal výše na nic nečekat a nikomu nevěřit co se řemenů a náplní po koupi týče.Ty ušetřené peníze by tě mohli mrzet,znám plno případů lidí co si mysleli že to předešlý majitel určitě měnil a nevyplatilo se jim to.Takže ti přeji ať ti to jezdí bez nějakých větších problémů a koukni na ten web co sem ti na něj dal odkaz výše jestli ho už tedy neznáš,lidi tam fakt mají přehled o hodně věcech.
Vypadá to že na Stilo budeš mít vícero otázek tady to až tak Stilem nežije,tady to je spíše o Puntu zkus se kouknout tady ( http://www.gabriel-net.de/forum/forumdisplay.php?f=35" onclick="window.open(this.href);return false; ) dozvíš se skoro vše co budeš chtít vědět.
K tomu řemenu nebylo to sice na mne ale mám odpověď,můj dvorní mechanik co se týká Fiatu mi kdysi měnil na Puntu 1.1 rozvody a ale než je uznal za vhodné vyměnit tak je zkontroloval,sundal řemen a prohýbal ho v drážkování čili kontroloval vnitřní stranu jestli není popraskaná zjistil že mám přidřenou kladku a tak jí jen promazal,jenže punto fire 1.1 není Stilo to je jasné u toho Puňtáckeho motoru se nemá co potkat,to u Stila to udělá dost velkou paseku .Takže jak sem psal výše na nic nečekat a nikomu nevěřit co se řemenů a náplní po koupi týče.Ty ušetřené peníze by tě mohli mrzet,znám plno případů lidí co si mysleli že to předešlý majitel určitě měnil a nevyplatilo se jim to.Takže ti přeji ať ti to jezdí bez nějakých větších problémů a koukni na ten web co sem ti na něj dal odkaz výše jestli ho už tedy neznáš,lidi tam fakt mají přehled o hodně věcech.