Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
martinmx1
Začátečník

Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006

Příspěvek od martinmx1 »

Potřeboval bych poradit, v kolika kilometrech je doporučené měnit rozvody. Mám auto z Itálie má 150 000km servisní kontroly potvrzené ale nevím jestli byli rozvody dělaný. FIAT STILO 1.9 Multijet 2006. Dá se to nějak zjistit? Za odpovědi předem děkuji.
Reklama

radekrat
Znalec

Re: Rozvody FIAT STILO 1.9 Multijet 2006

Příspěvek od radekrat »

da se poznat jestli s tim nekdo neco delal, ale stejne bych to nechal vymenit preventivne. ja to tak na stilu delal
ekr1
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ekr1 »

Souhlasím radši vyměnit preventivně,nemůžeš dnes nikomu věřit.Interval výměny je buď 100 tisíc nebo 5 let,podle toho co nastane dříve.
martinmx1
Začátečník

Příspěvek od martinmx1 »

A jak se to dá poznat? Já jsem 20let automechanikem a sám to nepoznám, i když řemen vypadá hodně pěkně. Kdyby to bylo měněno potřetí tak to poznám taky ale poprvý..... Ale za rady vám i přesto děkuju. A ví někdo z vás jestli není při zapojování elektřiny při montáži závěsného zařízení nějaká lumpárna, které bych se rád vyvaroval(abych něco neodpálil).
radekrat
Znalec

Příspěvek od radekrat »

Poznat se to podle me da .. ja sem oddekloval bok a bylo videt ze nekdo to tam skrabl jak menil vodni pumpu. Samozrejme ale stari nepoznas z niceho ..
ekr1
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ekr1 »

too-martinmx1:
Vypadá to že na Stilo budeš mít vícero otázek tady to až tak Stilem nežije,tady to je spíše o Puntu zkus se kouknout tady ( http://www.gabriel-net.de/forum/forumdisplay.php?f=35" onclick="window.open(this.href);return false; ) dozvíš se skoro vše co budeš chtít vědět.
K tomu řemenu nebylo to sice na mne ale mám odpověď,můj dvorní mechanik co se týká Fiatu mi kdysi měnil na Puntu 1.1 rozvody a ale než je uznal za vhodné vyměnit tak je zkontroloval,sundal řemen a prohýbal ho v drážkování čili kontroloval vnitřní stranu jestli není popraskaná zjistil že mám přidřenou kladku a tak jí jen promazal,jenže punto fire 1.1 není Stilo to je jasné u toho Puňtáckeho motoru se nemá co potkat,to u Stila to udělá dost velkou paseku .Takže jak sem psal výše na nic nečekat a nikomu nevěřit co se řemenů a náplní po koupi týče.Ty ušetřené peníze by tě mohli mrzet,znám plno případů lidí co si mysleli že to předešlý majitel určitě měnil a nevyplatilo se jim to.Takže ti přeji ať ti to jezdí bez nějakých větších problémů a koukni na ten web co sem ti na něj dal odkaz výše jestli ho už tedy neznáš,lidi tam fakt mají přehled o hodně věcech.
Odpovědět

Zpět na „Stilo“