tatko Tom píše: 04 zář 2025, 08:28
Vladka1 - moje zimné Nokiany mali vyrazené Made In Finland. Pravdepodobne som si ich zničil sám - na trochu podhustených som sa prehnal množstvom zákrut "ako..." no čítal som aj inde že WR D4 (na rozdiel od WR D3) viacerým popraskali tretiu-štvrtú sezónu.
Tak mě ty Nokian WR D3 naprosto vyhovují i když jsou z Ruska. Určitě v té fabrice mají tu směs, kterou mají mít a ne nějakou vlastní ruskou, jak je tu snad v náznaku.
Nokian letní špatně dopadají i v testech. Když neznají v Norsku moc léto, tak se tím asi nezabývají. Zimní pro mě naprostá spokojenost.
Letní mám Continental z Rumunska a taky nejlepší, co jsem kdy na autě měl. Důležitá je především technologie. Němci si kvalitu Continentalu ohlídají i v Rumunsku, vyrábějí si je především pro sebe. Proto museli snížit kvalitu Barumu, aby byl vidět výrazný rozdíl. Je to jedna fabrika.
Letní Barum z Čech a Continental z Rumunska nejde ani porovnávat. Prostě žumpa a guma na které se vážně dobře jezdí. Kdyby se dále dělal Barum Brilantis v kvalitě se stejnou směsí jako před 25 lety, tak s tou jsem jezdil i za úplného náledí, když napršelo a všechno přes noc zmrzlo. Po městě, do kopce, z kopce, všude. Dnes to legislativa neumožňuje, ale možná byly ty gumy ne tak daleko od zimních Nokianů.