MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Vladka1
Znalec

Re: MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing

Příspěvek od Vladka1 »

To neni žádný test ale recenze od pouhých pěti lidí který si je koupili, z toho jen tři přidali koment.. Rozklikni si je - jeden "na sněhu plavou jiný gumy to nedělaly" = na prd. Další dva na nich na sněhu nikdy nejeli. Navíc ty recenze jsou pro rozměry 20560R16, 195/65R15, 205/50R16 = široká nízkoprofilová na mnohem těžším autě, to na Pandě není, tam je úzký balón a auto lehoučký. Kolik z těch recenzentů myslíš že dokáže rozlišit mizernou gumu od výborný? Na to musíš umět jezdit na limitech a mít srovnání s větším počtem gum... Dvě ze tří recenzí "jízda na hraně" bída, takže jsou opravdu na prd. A to ještě u recenzí obvykle platí že liška chválí svůj ocas. A to vychválení - jasně že když místo několik let starý ojetý m.dky nasadíš novou gumu tak ti přijde že sedí perfektně :mrgreen:
Těžce nedoporučuju, hodně si rozmysli jestli takovou sračku na autě chceš mít. Můj názor zadarmo drahý. Jezdit na tom jde, ale jsou mnohem mnohem lepší gumy, i za stejnou cenu, nevidim důvod proč nevzít ty a ne pořídit tohle a nějak to přetrpět..

Turbo je to nejmenší... Grande Panda s Pandou nemá společnýho vůbec nic, to si rovnou můžeš koupit Duster.. Bohužel až ty naše aktuální shnijou tak není náhrada.
Reklama

tomass
Fiaťák

Příspěvek od tomass »

pavproch píše: 04 zář 2025, 08:44 Uvidím, já věřím tomu testu, že to nebude až tak špatné, ty Barumky. Jaxem tu už spal, bude to dyž tak pokus/omyl jen na 1 rok (dycky na podzim dávám nové zimní dopředu, na jaře potom dou na léto dozadu a dyž to holt bude tam i tam stát za prd tak potom pudou a mimořádně na podzim koupím 4 místo jen 2 nových, jiné značky).
Barumky řadu let v testech nebyly. Dobře věděli proč je netestovat. V každém případě každý test jde ovlivnit tak jak chci a to nemyslím ani uplácení, čistě na základě sympatií. Ty testy se neprovádí zadarmo. A rozdíl u testů a neobjektivní testy znám. Ne teda u pneu, ale vím o tom své. Ani recenze nejsou vždy objektivní. Je to každého věc. S Barumkama řada problémů už před lety. Psal jsem o tom v některém příspěvku už tady.
tomass
Fiaťák

Příspěvek od tomass »

tatko Tom píše: 04 zář 2025, 08:28 Vladka1 - moje zimné Nokiany mali vyrazené Made In Finland. Pravdepodobne som si ich zničil sám - na trochu podhustených som sa prehnal množstvom zákrut "ako..." no čítal som aj inde že WR D4 (na rozdiel od WR D3) viacerým popraskali tretiu-štvrtú sezónu.
Tak mě ty Nokian WR D3 naprosto vyhovují i když jsou z Ruska. Určitě v té fabrice mají tu směs, kterou mají mít a ne nějakou vlastní ruskou, jak je tu snad v náznaku.
Nokian letní špatně dopadají i v testech. Když neznají v Norsku moc léto, tak se tím asi nezabývají. Zimní pro mě naprostá spokojenost.
Letní mám Continental z Rumunska a taky nejlepší, co jsem kdy na autě měl. Důležitá je především technologie. Němci si kvalitu Continentalu ohlídají i v Rumunsku, vyrábějí si je především pro sebe. Proto museli snížit kvalitu Barumu, aby byl vidět výrazný rozdíl. Je to jedna fabrika.

Letní Barum z Čech a Continental z Rumunska nejde ani porovnávat. Prostě žumpa a guma na které se vážně dobře jezdí. Kdyby se dále dělal Barum Brilantis v kvalitě se stejnou směsí jako před 25 lety, tak s tou jsem jezdil i za úplného náledí, když napršelo a všechno přes noc zmrzlo. Po městě, do kopce, z kopce, všude. Dnes to legislativa neumožňuje, ale možná byly ty gumy ne tak daleko od zimních Nokianů.
pavproch
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od pavproch »

Uvidím, vyzkouším a dyž to opravdu bude (v hlubokém sněhu, esli vůbec nějaký bude) strašné, tak je prostě vyhodím hned a pořídím místo toho třeba ty Nokiany .
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
Odpovědět

Zpět na „Panda“